28. helmikuuta 2012

"Hey, I know how you feel; I was beat in tic-tac-toe by a chicken"


Kermainen kanakastike (n. 5-6 hlö:lle)

Tarvitset:
öljyä paistamiseen
n. 400 g kanaa hunajamarinadissa tai esim. soijasuikaleita
n. 1rkl soijakastiketta 
puolikas tl basilikaa
oman maun mukaan paprikaa
oman maun mukaan currya
n. 1tl sinappia
1-2rkl ketsuppia
1 prk tai 200 g crème fraichea 
5 dl ruoka- & kahvikermaa
1 kana- tai kasvisliemikuutio

1. Laita levy 6:lle, kaada paistinpannulle paljon öljyä. 
2. Anna öljyn lämmetä, kumoa kanat pannulle ja säädä levy 5:lle. Paista kanasuikaleita vähän aikaa.
3. Mausta paistovaiheessa. Lisää joukkoon soijakastiketta, basilikaa, paprikaa, currya, sinappia ja ketsuppia. Kaada joukkoon myös crème fraiche. Sekoittele ja anna keitoksen maustua.
4. Kaada joukkoon ruoka- & kahvikerma, ja anna maustua, kunnes seos kuplii.
5. Heitä joukkoon kana-tai kasvisliemikuutio. Sekoita ja maista keitosta, ja mausta esim. currylla tai ketsupilla tarpeen vaatiessa. Säädä levy 2:lle ja anna kastikkeen maustua n. 10 min.
6. Ota levy pois päältä, mutta jätä kastike levylle jälkilämpöön.
7. Safkaa riisin kera, raejuustokin toimii.

-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti