22. toukokuuta 2012

Chiistoa!

 Valkosuklaa-juuustokakkumuffinit

n. 22-24 kpl
Pohjaa varten:
3/4 pkt tai 250 g Digestive-keksejä
80 g sulatettua voita
2 rkl kaakaojauhetta

Täytettä varten
2 prk tai 400 g Philadelphia tuorejuustoa
2 sitruunan kuori
10 rkl sokeria
2 kanamunaa
1 levy tai n. 250 g sulatettua valkosuklaata (leivonta)
2 dl kuohukermaa

tarvitset myös:
muffinssipaistovuoan (mieluiten kaksi)
leivinpaperia
voita vuoan voiteluun

1. Murskaa keksit (laita esim. pussiin) ja sekoita niiden joukkoon kaakaojauhe, kunnes seos näyttää tasaiselta. 
2. Kaada keksimurkska kulhoon ja lisää joukkoon sulatettu voi. Hämmennä, kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet
3.Voitele muffinssivuoka ja laita jokaisen kupin pohjalle pala leivinpaperia. 
4. Jaa osa murutaikinasta kuppeihin ja painele tiukkaan.
5. Vatkaa juusto ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kanamuna joukkoon ja lisää kuminuolijalla sekoittaen suklaa, kerma ja sitruunankuori. 
6. Jaa osa seoksesta muffinssivuoan kuppeihin, murutaikinan päälle.
7. Paista uunissa 175 asteessa 20-25 min tai kunnes kakut ovat jähmettyneet. Ota uunista ja anna jäähtyä vuuassa 20-30 minuuttia. Kumoa ja nypi leivinpaperin palat pois.
8. Paista loput juustokakut samoin.

(alkuperäinen resepti bongattu Iltalehdestä)


-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti