23. heinäkuuta 2011

Mansikkakermarahkakiivikääretorttuleivos


(miltei kaikki tarvittavat raaka-aineet lueteltu otsikossa)

kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1dl sokeria
3,5rkl vehnäjauhoja
2,5rkl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta


täyte:
4dl kermaa
1,5 prk maitorahkaa
4rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
mansikoita oman maun mukaan
(koristeeksi kiiviä, mikäli ei ole allerginen kyseiselle hedelmälle)

1. vatkataan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen
3. kaada taikina leivinpaperin päälle
4. paista 225 asteessa lämmössä 5-7 min
5. kumoa torttu leivinpaperille, jolle on ripoteltu vähän sokeria
6. poista paistopaperi. paperi irtoaa helpommin, jos kostutat sen vedellä pullasudin avulla
 7. vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi
8. sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä maitorahka
9. levitä kermarahkaseosta torttupohjan päälle
10. levitä täytteen päälle viipaloituja mansikoita
11. kääri torttu rullalle paperia apuna käyttäen
12. viipaloi kääretorttu
13. lisää kääretorttupalojen päälle kermarahkaseosta, mansikoita ja kiiviä (kiivin sijaan voi käyttää myös sitruunamelissaa antamaan väriä)

-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti