27. helmikuuta 2011

Apple pie


Tein meidän viime marraskuun Halloween pippaloihin omenapiirakan ja päätin laittaa vahingon kiertämään reseptin muodossa:

Pohja:
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
¼ tl suolaa
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä
Täyte:
1 kg omenoita
1 ½ dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
¾ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
Voiteluun:
1 muna

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa. 
2. Paloittele joukkoon margariini. 
3. Nypi margariini ja jauhot sekaisin ja lisää joukkoon nopeasti sekoittaen vesi.  
4. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. 
5. Kuori omena ja poista omenankodat. Leikkaa lohkoiksi ja halkaise lohkot kahtia.
6. Sekoita omenoiden joukkoon fariini- ja vaniljasokeri, kaneli, perunajauhot ja sitruunamehu
7. Voitele piirakkavuoka. 
8. Kauli puolet taikinasta jauhotetulla pöydällä hieman vuoan pohjaa suuremmaksi levyksi. Nosta taikina vuokaan ja tasoittele reunat.
9. Kaada omenaseos vuokaan.
10. Kauli loput taikinasta leivinpaperin päällä vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi. 
11. Leikkaa levyyn aukkoja veitsellä. Voit myös kuvioida taikinakannen muoteilla.Kippaa taikinalevy leivinpaperin avulla vuoan päälle. Painele reunat kiinni pohjataikinaan ja asettele kuviot siististi. Pyyhi pullasudilla mahdolliset jauhot taikinan päältä.
12. Voitele taikinakansi kananmunalla 
13. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 60 minuuttia. 
14. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hennosti väriä.
resepti löytyi täältä

-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti