28. tammikuuta 2011

Seven movies of week, every minute, every day!

NP. Biffy Clyro - Know Your Quarry
(on btw taas yksi niistä kuuluisista "unohdetuista" ihanuuksista)

Hip hip himpulat! Tänään tuli kuumehouruista huolimatta raahauduttua kouluun pilaamaan S:n kova yritys esittää uskottava renesanssin grafiikka -powerpoint. "No on toi nyt jotain fonttia, sovitaan että italic bemboa, kun se on kiva" plus tietty Albus, joka ei ole Aldus. Enihuu, älkää ikinä valitko tätä hinkujaa ryhmätyöpariksi, siinä päivän opetuksellinen sisältö :D Tietysti seuraavakin sisältö sisältää sisällään opetuksen:
ÄLÄ IKINÄ vuokraa leffaa siksi että siinä sivuosassa näyttelee kuuma mies nuorempana!
Pidemmittä puheitta, makuuni presents, 7 päivää 7 elokuvaa 10 ege.

LAUANTAI-ILTA, LEFFA 1
 Steve Zissoun vedenalainen maailma
Matthew Gray Gubler on kuuma. Matthew Gray Gubler on kuuma Reidinä. Matthew Gray Gubler (gotta luv the name) on kuuma myös 500 Days of Summerissa. Matthew Gray Gublerilla on kuuma hienoinen sivujakaus kiharassa humppaletissään. Matthew Gray Gubler ei ole kuuma afrossa. Matthew Gray Gubler ei todellakaan ole kuuma Steve Zissoun vedenalaisessa maailmassa. Näillä eväillä.

On sitä hei paskempiakin leffoja katottu!


SUNNUNTAIAAMU, LEFFA 2
Hallam Foe
Sarjassamme "hei toi näyttää niin indieltä kaikkine film festival merkintöineen että se on varmaan TOOOOSI hyvä" ja hämärähän se sitten loppupeleissä oli. Niin käy aina. Nim. en saa vuokrata leffoja ilman ystävieni tukea. Jätkällä on lapsuuden traumaa ja mitävielä, ja se päättää että stalkkerointi on way to go. Ihan jännittävästi vinksahtanut rakkausstoori siitä kuitenkin saadaan kehiteltyä ja atmosfääriäkin löytyy. Masentava. Eikö taide aina?



SUNNUNTAI-ILTA, LEFFA 3
Half Nelson
Tämä otettiin siksi kun Ryan Gosling (notebook ystäväiseni, notebook) on kuuma. Myöskin. Sillä erolla että tässä elokuvassa R.G. todella on kuuma. Jamppa on loistava opettaja, mutta tajuton narkkari. Siinä sitten koitetaan saada elämää kuntoon viehättävän realistisissa maisemissa ja yleistunnelmissa. Jotenkin tässä oli sydäntä, hämystä oppilas-opettaja-suhde sivujuonesta huolimatta (ei mitään x-ratedia, edes kovin kieroa, älkää huolestuko). Masentava. Eikö taide aina?


MAANANTAI-ILTA, LEFFA 4
Factory Girl
En osaa päättää, tylsä vai koskettava. Tylsä. Liki nukahdin, hereillä likipitäen popparin voimalla. Melko juonetonkin vielä, patsastellaas hetki täällä ja tovi tuolla. Koskettava. Taiteilija-muusa-suhde ilman mitään takavääntöä oli virkistävä poikkeus. Siennan hahmo jotenkin viehättävän naiivi. Olisin mä silti henk.koht. valinnut dude with the guitar.



TIISTAI-ILTA, LEFFA 5
 Kimpassa
Eräs ystäväiseni (jossa oli tarpeeksi ystävää varoittamaan paikoittaisesta vaatteettomuudesta) suositteli tätä koska elokuvateollisuus nyt vaan on parempaa jorpakon toispuol (ei toki porkassa). Ei nyt paras ikinä, mutta kyllä täman jälkeen teki mieli pakata kimpsunsa, muuttaa kommuuniin ja pyörittää vinyylilevyjä koko yö. Plus siinä oli mielettömän söpö svenskagubbe, jonka roolihahmo oli niin tossun alla ettei voinut kuin awwittaa.



PERJANTAIYÖ, LEFFA 6
 Suspiria
Hei vou. Voin sanoa ja kertoa, en ole koskaan nähnyt kauhuleffaa jossa musiikki olisi ollut pelottavin elementti, eikä vain varoitus siitä että pian joku pomppaa sohvan takaa. Veri valui ketsupin punaisena ja valot oli vedetty niin räikeiden suodattimien läpi että silmää särki, mutta lopputulos oli oikeasti herkullisempi kuin mikään 20 vuotta jälkeenpäin tehty. Kulttifiilistely harvoin kannattaa. Nyt kannatti.



LAUANTAI-AAMU, LEFFA 7
 Lost In Translation
Sofia Coppola on taas kova sana (mikäli trendin edelliseen numeroon oli uskominen) ja leffahistorian kurssilla tästä kuuli pelkkää suitsutusta, niin pakkohan se oli tsekata, Bill Murray-yliannostuksen pelosta huolimatta. Päällimmäinen tunne on omistettu suoraan Scarlettin hahmolle: Voi pyhä sylväys, muija on JAPANISSA ja angstailee vaan hotellihuoneessa kun on tylsää yksinään ja plaaplaa! Sympatiapisteitä ei oikein herunut. Toisaalta tässä oli jotain. Jotain mihin en oikein päässyt käsiksi, mutta mihin voin uskoa muiden ihastuvan. Ei siis minun kuppini vihreä teetä, muttei toisaalta ole kebabbikaan, ja moni siitä silti pitää.


-H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti