27. helmikuuta 2012

"Onkos joku syönyt ärrimurri-keksiä?"

Hermanni ystävyyskakku

Alkuun tarvittavan taikinan voi aloittaa 4. päivän aineilla. Tämän jälkeen noudatetaan ohjeita 1. päivästä alkaen. Kun saat Hermannin taikinajuuren ystävältäsi, aloita sen hoitaminen 1. päivän mukaan.

 1. päivä
 Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön
 ja peitä liinalla.  
 2. päivä  
 Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.  
 3. päivä  
 Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.  
 4. päivä
Hermannilla on nälkä, anna sille: 
2,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
 5.päivä
 Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.  
 6.päivä
 Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. 
7.päivä
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4.
päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa.
3 muuta menee ystävillesi.
8.päivä
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa:
2,5 dl sokeria
3 munaa
150 g pehmoista margariinia
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
Leivontasuklaata oman maun mukaan
Kookoshiutaleita oman maun mukaan

Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia.
Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä.
Hermannin juuresta voi laittaa osan pakastimeen, jolloin se lähtee myös hyvin uudestaan käymään, kun sen sulattaa. Hermannin voi myös tehdä samana päivänä, kun saa taikinajuuren, huhujen mukaan kakusta tulee tällöinkin yhtä hyvänmakuista.




Alkuperäinen resepti täältä 

-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti