Mun pikkuveljestä alkaa kehkeytyä aikamoinen kokki kolmonen, ja se teki eilen keittoa ja mansikkajäädykerahkaa, ja ne oli niin hyviä niin ajattelin pistää tänne niitten reseptit!
Kasvissosekeitto
1 pussi Apetit peruna & keittokasviksia
1l vettä
2rkl öljyä
2 kasvisliemikuutiota
ripaus mustapippuria
1tl yrttistä mausteseosta
1. Hauduta yllä olevat ainekset kattilassa
2. Soseuta keitto
1dl ruokakermaa
n.100g Koskenlaskija juustoa
3. Sulata ylläolevat kaksi ainesosaa
4. Sekoita ne soseutettuun keittoon ja voilá!
Mansikkarahkajäädyke
6 liivatelehteä, jotka liuotetaan kylmässä vedessä 10min ajan.
Tällä välin vatkataan 2dl kuohukermaa.
Otetaan 2dl maitorahkaa.
Rahkaan sekoitetaan 1dl sokeria,
2tl vaniljasokeria,
1-2 rkl sitruunan mehua ja
4dl mansikoita
Kaikki (paitsi liivatelehdet) sauvasekoittimella hurlumhei.
Viimeiseksi lisää liuotettujen liivatelehtien joukkoon 0,5-1dl kiehuvaa vettä niin, että liivate sulaa.
Liivateseoksen annetaan hieman jäähtyä ja se lisätään liruttaen hitaasti rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen.
Rahka jaetaan annosastioihin ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään n.1h ajaksi.
Jos haluat koristella annosta tarjoiltaessa, voit lisätä annoksiin pursutettua kermaa ja mansikoita.
_________________________________________________________________________________________
Tänään oli pakko ostaa huulirasvaa, kun pakkaset ovat aiheuttaneet kasvojen ihon kuivumista (aamuisin ropisee syliin) lisäksi myös rohtuneet huulet (näyttää tällä hetkellä aivan siltä kuin olisi piirtänyt huulten rajat punaisella stabilolla), mitkä tuntuu korpulta D: onneksi Blistex pelastaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti