16. heinäkuuta 2010

"While My Guitar Gently Weeps"

Projekti kitarakakku

tarvitset:
kitaran mallisen vuuan
kuorrutusta varten tarvittavia välineitä


Pohjaa varten:
5 kananmunaa
sokeria mukillinen, noin 3dl
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
voita
(vuuan voiteluun)

korppujauhoja

Koristelua ja täytettä varten:
8 dl kuohukermaa
vaniljasokeria
sinistä elintarvikeväriä
n. litran viipaloituja mansikoita
(voivat olla joko tuoreita tai pakaste, koska ne tulevat kakun väliin)

n. 6kpl kiekkomaisia mustia karkkeja
Pandan "sucklaa mönjää"
(kitaran kieliä varten)
kärsivällisyyttä ja kykyä nauraa omalle luomuksellesi


1. Mittaa kananmunat ja sokeri samaan kulhoon

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

3. Lisää venhäjauhot ja leivinjauho sekoittaen samalla

4. Voitele vuoka

5. Kaada vuokaan korppujauhoja ja pyörittele vuokaa, jotta korppujauhot tarttuvat tasaisesti vuoan pohjaan ja reunoille

6. Kaada taikina vuokaan ja laita vuoka uuniin ja odota kunnes kakku on paistunut kullanruskeaksi

7. Kumoa valmis kakku esim. pellille. Halkaise kakku ja kostuta esim. mansikkamehulla

8. Viipaloi mansikat ja kaada niiden päälle hieman sokeria

9. Vatkaa kermavaahto. Laita kermavaahtoa hieman kakun väliin sekä peitä sillä myös kakun sivut

10. Ota pieneen kulhoon hieman kermavaahtoa ja lisää teelusikalla sinistä elintarvikeväriä joukkoon ja sekoita huolellisesti, jotta väri olisi tasaisen värinen. Voit halutessasi tehdä useamman eri sävyistä kermavaahtoa.
11. Kuorruta kakun alareuna värillisellä kermavaahdolla

12. Kuorruta kakun päällinen myös sinisellä kermavaahdolla

13. Tee suklaa mömmöllä kitaran kielet ja lisää karkit kakkuun

14. Ihaile luomustasi ja syö se! Kakku maistui paremmalta, kuin miltä se näytti, trust me :D

note to myself: kakkua ei kannata kuorruttaa +30 asteen helteessä, sillä kermavaahto ei ole silloin kovinkaan yhteistyöhaluinen


- E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti